Lag paralympics : en framgångssaga

lag-paralympics_omslagFörfattare: Gunilla Nauclér, Martin Nauclér
Utgivningsår: 2012

Lag Paralympics – en framgångssaga är en skildring i ord och bild av de svenska paralympierna, medaljörerna och de sponsorer som ingår i Lag Paralympics, Sverige.

Jonas Jacobsson berättar sin historia från Paralympics 1980, då han tog sin första guldmedalj endast 16 år gammal. 1980 var också året då bokens författare rapporterade från sitt första Paralympics i Arnhem, Holland. Då bestod den samlade världspressen av ca 20 journalister och fotografer och publiken var närmast anhöriga och tävlingslediga idrottare.

Idag är Paralympics världens näst största idrottstävling och i London samlades 4200 deltagare från 164 länder. Tävlingarna var utsålda och TV-team, journalister och fotografer rapporterade i direktsändningar till hela världen.

Både debutanter och veteraner berättar i boken om sina upplevelser och funderingar. En bildkavalkad visar alla deltagare under tävlingar eller träning inför de paralympiska spelen och varje medaljör intervjuas. Lag Paralympics tio sponsorer berättar också om varför de stöder handikappidrotten.

Köp Lag paralympics : en framgångssaga
Adlibris
Bokus