Sexdivisionen

sexdivisionen_omslagFörfattare: John King
Utgivningsår: 1999

Sexdivisionen är John Kings andra roman i trilogin om den s k engelska sjukan. I den första, Fotbollsfabriken, handlar om fotboll och våld. I Sexdivisionen tar han upp engelsmännens besatthet av sex.
Sexdivisionen bildas av fem bakfulla killar på nyårsdagen. De har en högst materiell syn på själva fortplantningsakten och räknar ut ett poängsystem för olika grader av köttslig njutning. I deras ölindränkta liga kan umgänget med en kvinna ge en man högst fyra poäng- förutsatt förstås, att hon inte lämnar sin handväska obevakad.
Sexdivisionen handlar om ett känslomässigt kastrerat 90-tal där allt går att säljs. Medlemmarna lever sina liv i skuggan av massmedias anorektiska utvikningsbrudar och tomma kommersialism. En saknad broder, profetiska drömvisioner, en kärleksaffär och en ödesdiger konfrontation visar vilka männen i Sexdivisionen verkligen är. Bakom de manschauvinistiska maskerna finns ett behov av ömsesidig respekt och en samhörighetskänsla med det andra könet.
Sexdivisionen är grovkornigt rolig men också smärtsamt sann. Den visar män som leker, och är en avlyssningsapparat i en värld full av köttslig lust och pilsner.

Köp Sexdivisionen:
Adlibris