Lämna honom här – om Jonas Jacobsson

Författare: Aja Lind, utgivningsår: 2021

 När Jonas var tre månader gammal kunde läkarna konstatera att han var förlamad från midjan och nedåt. Troligen skulle han bli liggande i en säng i hela sitt liv och budskapet till föräldrarna var tydligt: ”Lämna honom här!”. 

Gert och Ingrid Jacobsson valde att följa sin övertygelse och gå emot läkarnas råd. De tog hem Jonas och kämpade för att ge honom förutsättningar för att klara sig själv i framtiden. 47 år senare satt de på läktaren i London och såg Jonas ta sitt 17:e paralympiska guld. Med det är Jonas Jacobsson den främste paralympiske manliga idrottaren genom tiderna. Han har totalt 30 paralympiska medaljer och 38 VM-medaljer. 2008 belönades han med Svenska Dagbladets bragdmedalj.

Lämna honom här är Jonas Jacobssons självbiografiska betraktelse om sin uppväxt, sitt liv och sin idrottskarriär genom utmaningar och motstånd, glädje och bragd. Berättelsen är fylld av humor och bjuder på många skratt.

Boken riktar sig inte bara till den som är intresserad av idrott, utan till alla som vill låta sig inspireras och fascineras av en fantastisk historia som visar på vikten av att våga, för att också vinna något. 

I dag har Jonas Jacobsson lämnat världseliten och det svenska skyttet. Han arbetar som förbundskapten för Danmarks landslag i paraskytte samt med utvecklingsfrågor inom Stiftelsen Active Life Foundation. Han är också en uppskattad föreläsare. 

Köp Lämna honom här – om Jonas Jacobsson

adlibris

bokus